...Istorie: Viile Château de Fonbel se află la sud de satul Saint-Emilion. Podgoria cuprinde 16 hectare pe soluri argilo-sandy. Château de Fonbel este proprietatea familiei Vauthier, care este de asemenea proprietara Château Ausone.
Culoare: Merlot - Cabernet Sauvignon - Petit Verdot - Carmenère
Vinificare: recolta manuală, cuve inox termoregulatoare
Îmbătrânire: 10 luni în butoaie de stejar (30% noi)
Degustare: O frumoasă culoare granat, nas puternic și fructat, multă plăcere, note de cireșe negre, coacăze. Gust cu o structură tanică remarcabilă, o finală lungă și armonioasă.
...Carillon d’Angélus s-a născut cu anul derecoltă 1987. De-a lungul anilor, a dobândit o identitate proprie. Reflectând nivelul de exigență al echipelor domeniului, este obținut dintr-un procent variabil de merlot, cabernet franc și cabernet sauvignon selectate din diferite terroir-uri din Saint Emilion. Vinificările și învechirea sunt adaptate cu precizie stilului său. Este apreciat pentru puritatea aromelor de fructe, pentru taninurile sale catifelate și pentru finalul său elegant.
...De la dulceață în această rețetă subtilă de toamnă, de la perele culese la maturitate maximă până la vanilia din Madagascar.
Stare: Produs nou
Țară: Franța
Regiunea de producție: Normandia
Denominație: Lichior de Calvados
An derecoltă: 2020
Alcool: 24°
Capacitate: 50cl...
...Comentariu
Îmbătrânire 12 luni în butoaie (40% butoaie noi). Istoria spune că un mănăstire a fost înființată pe aceste pământuri. Putem avea încredere în cunoștințele oamenilor bisericii din acea vreme pentru a elabora cele mai bune vinuri. Ei știau în special să aleagă cele mai frumoase terroiruri propice pentru îmbătrânirea celor mai prețioase nectaruri. Timp de multă vreme, această proprietate...
...Cépages : Sciaccarellu și Niellucciu (40/60) 15 ani 25 hl/hec
Récolte : manuelle
(10 000 bouteilles)
Vinification : fără sulfite. Vendange parțial eraflată, cuvă inox termoregulată
Mise en cuve și levurare. Fermentație 24 la 28°C. Pigeaj zilnic și remontări la aer. Macerație 4 la 5 săptămâni în funcție de soiuri pentru acest an derecoltă. Decuvaj și presare.
Élevage : 6 luni pe drojdii fine...
...TERROIR
Vin alb spumant în conservă
Vin din Franța
Star Bubbles Brut Blanc provine dintr-o selecție exigentă a celor mai frumoase terroir-uri din Franța. Echipa noastră de oenologi a parcurs aceste terenuri pline de lumină și expresivitate.
CÉPAGE
Ugni Blanc
Colombard
VINIFICARE
Combinația dintre know-how-ul tradițional și tehnicile moderne ne ghidează în elaborarea acestui vin. De la recolta...
... strugurilor.
Strugurii provin din soluri argilo-calcaroase cu predominanță calcaroasă din Côte Chalonnaise. Pantele sunt blânde și orientate spre Est-Sud-Est.
Îmbătrânire
Vinificarea se desfășoară mai întâi în cuve din inox, apoi în butoaie de stejar. Durata în butoaie variază în funcție de anii derecoltă.
Caracterul vinului
Culoare roșie frumoasă, clară, cu reflexii rubinii, nasul se deschide...
...Fermentat în vase de lut care simulează primele elaborări, acum mai bine de 6.000 de ani, când vine iarna, vinul este transferat în butoaie de stejar situate în crama noastră subterană din secolul al XI-lea, unde va rămâne în condiții ideale de temperatură și umiditate constantă pentru maturare.
Fermentat în vase de lut.
Maturat în butoaie de lut și stejar.
Cultivare sustenabilă 1.800 kg/ha.
Recoltat manual.
Nepurificat și nefiltat.
... grafit, precum și a unei minéralități frumoase. Un excelent Cahors, plin de prospețime și delicatețe.
Domeniul: În 1979, Bernard și Cécile Croisille ajung în comuna Luzech, foarte aproape de Cahors, fără niciun bagaj tehnic, dar cu o pasiune devoratoare pentru pământ și un proiect de viață. După câțiva ani dificili de plantare și defrișare a celor 7 hectare, prima recoltă din 1984 soseste în sfârșit...
...Champagne - Côtes des Bar
Assemblare :
100% Pinot noir
Vinificări :
Presare pneumatică orizontală, macerare la rece, struguri proveniți din viile cele mai coapte, fermentare în cuve din inox,
assemblare a anilor derecoltă, apoi adăugarea lichiorului de tiraj.
...Vinuride 12 și 13% Vol. Vinurile roșii provin din surplusurile din La Rioja, adică sunt vinuri Tempranillo a căror calitate este identică cu cea a oricărui Rioja tânăr.
Le prezentăm cu etichetă, în sticlă bordeleză, sub mărcile La Cota și La Alforja sau în sticlă bordeleză înaltă sub marca Posada del Rey.
"Posada del Rey"
"La Cota"
"La Alforja"...
...Preț: 16,99 € (TVA inclus la cota legală în vigoare)
Denominație: Vin Verde DOC
Recolta: 2017
Titlu Alcoometric: 13 % vol.
Descriere: Prezintă o culoare galben deschis, cu aromă de fructe citrice și note delicate de condimente… care ne duc cu gândul la ținuturi îndepărtate… vanilie și scorțișoară… Este un vin complex, cu o bună structură în gură, persistent și cu multă plăcere de degustat.
Asocieri: Excelent pentru a acompania preparate din carne albă, cum ar fi pui și rață, pește la cuptor și brânzeturi intense. Trebuie servit între 10 și 12 °C.
...Robe sau deschis. Nas intens și complex, proaspăt, fructat și floral. Un vin alb viu și subtil.
Domeniu: CHÂTEAU DE MERANDE
Denominație: AOC ROUSSETTE DE SAVOIE
Regiune: SAVOIE
Culoare: Alb
Struguri: 100% Altesse
Mod de cultură: Biodinamic
Caracter: Mineral
Conținut: 75cl
An derecoltă: 2020
Greutate: 1 kg...
...-roșie.
Tip de vin: Roșu. Autor / Înaltă Expresie. Organic.
Denominație de origine: D.O.Ca. Rioja
Varietate de struguri: 100% Tempranillo
Agricultură: Agricultură Organică
Sol: marl calcaros
Recolta: Culegere manuală. Octombrie 2015
Prima recoltă: 2011
Număr de sticle produse: 7.000
Fermentație: Malolactică în butoaie noi din stejar francez.
Învechire: 20 de luni în butoaie noi din stejar francez.
Dimensiunea sticlei: 0,75cl...
...!). Această cuvée este produsă pe scree de argilă-calcaroasă, iar recolta din 2018 a fost una timpurie, cu o calitate înaltă datorită unei toamne excepționale care ne-a permis să culegem strugurii la o maturitate optimă. Aceasta este una dintre cele mai mari recolte din ultimii 30 de ani.
CÉPAGES
Syrah 65 %
Grenache 35 %
VINIFICARE
Întreaga recoltă este manuală, iar strugurii sunt desciorchinați la sosirea în cramă. Fiecare varietate este vinificată separat; vinificarea urmează o metodă tradițională în tancuri din oțel inoxidabil.
...În conversie către agricultura ecologică.
Recoltă manuală în lădițe.
Desfacere totală, Fermentare în cuve din inox cu temperatură controlată.
Îmbătrânire în cuve din inox cu temperatură controlată, Dop tehnic.
D E G U S T A R E
O C H I : Culoare somon, pal.
N A S : Fructat, arome de fructe roșii, arome de condimente.
G U M E T : Proaspăt, generos, moale, note de citrice, note de fructe roșii, moale, corp ușor, bună intensitate, bună persistență.
Culoare: Carignan (30%) / Cinsault (20%) / Grenache (20%) / Mourvèdre (30%)
Alcool: 13%
Volum: 75 cl...
...goblet, foarte scurt, permite controlul randamentelor.
Recolta: manuală.
Vinificare:
Metodă tradițională Beaujolais, semi-carbonică,
în ciorchine întreg. Cu o macerație de 8 zile în medie.
Îmbătrânire în cuvă timp de 6 până la 8 luni.
Degustare:
Un vin care nu se ferește de nimic!
Nasul este marcat de arome caracteristice
de bujor și cireșe. În gură, este solid, cărnos.
Taninii sunt prezenți fără a fi aspri.
Rotunjimea soiului se prezintă aici cu o frumoasă profunzime.
...datorită zdrobirii manuale a pomului și a remontărilor scurte, pentru a păstra prospețimea aromelor. Vinul este apoi maturat timp de aproape doi ani în rezervor sau în oală de lut înainte de îmbuteliere.
Degustare: acest vin 100% Syrah este o explozie de fructe negre (boboci de coacăze) și condimente, totul cu ușurință (piper, cuișoare). Echilibrul acestui vin oferă o gură moale și delicioasă, pe măsura acestui podgorie de altitudine.
Anii derecoltă disponibili: 2014, 2015, 2016...
... în recipiente mici, ceea ce permite, de asemenea, o bună extracție a elementelor conținute în coajă și în sucul de struguri. Recolta este în final pigată de 2 ori pe zi până la sfârșitul fermentației alcoolice, apoi este transferată în butoaie de stejar cu granulație fină.
Nas Discret la deschidere, apoi se complexifică cu arome de cireșe, trufe și fructe confiate.
Gust O frumoasă dulceață în...
... uscată, cu furtuni ocazionale. Recolta a fost mică din cauza tehnicilor de control al randamentului aplicate în vie și pentru că înflorirea a fost afectată în primăvară. În ciuda faptului că a fost un an complicat din cauza furtunilor din primăvară, starea sanitară a strugurilor a fost bine controlată, iar coacerea fiziologică și fenolică a fost optimă și omogenă.
CULOARE: Roz cu nuanțe purpurii...
...Domeniul Catalina Sounds, fondat în 2005, și-a propus să producă cele mai emblematice vinuri din regiunea Marlborough, Noua Zeelandă.
Situat în terroir-ul privilegiat al văii Waihopai, în nordul Insulei de Sud, domeniul își trage numele de la Catalina, hidroavionul care survola Pacificul de Sud în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Acest sauvignon blanc întruchipează această eleganță...
...Nasce din distilarea unor struguri albi de calitate, maturi și parfumati, care îi caracterizează originalitatea.
Frescul său aromatic derivă din puritatea materiei prime, doar boabe din cele mai bune struguri la o maturare perfectă, și din metoda de lucru exclusivă și riguroasă în fiecare etapă de producție, de la recoltare la fermentare, până la distilare. Prime Uve este un distilat prețios, parfumat și moale, care se recomandă a fi servit la o temperatură proaspătă.
Capacitate: 3 ltl
Cod: 00020
Categorie: Grappe
Gradatie: 39% vol...
...Nume BASTIDE DE FAVE – HERITAGE DE SAINT VICTOR
Culoare Alb
An derecoltă 2020
Denominație AOP Coteaux Varois en Provence
Struguri Vermentino 100%
TAV 13% vol.
Vinificare Viticultură rațională, Macerație pre-fermentativă la rece, Fermentație la 18°C
Note de degustare: Nasul exprimă note delicioase de pară și fructe exotice, ananas și mango, apoi evoluează spre note mai minerale. Atacul în gură...
...ESTAGIU
După a doua fermentare în sticlă prin metoda clasică, vinul se maturizează timp de aproximativ 12 luni în crama Quinta dos Castelares, la o temperatură constantă de 15°C și o umiditate de 75%. „Remouage” manual urmat de „degorgement glacé” pentru finisajul final în sticlă.
FICHA TÉCNICĂ
Recolta 2016
Denominație DOC Douro
Soiuri Códega do Larinho
Alcool 12%
pH 3,08
Aciditate totală 6,67...
...Alò este un vin prețios obținut din struguri Aleatico uscați la soare în vie. După o fermentație naturală, vinul este lăsat la maturat în butoaie mici de lemn. Producția acestui pasit derecoltă târzie este limitată la 500 de sticle pe an.
Vin bogat cu un profil aromatic foarte amplu, de la fructat de prun uscat la floral de trandafir, până la condimentat de scorțișoară, se prezintă cu o culoare...