... excepțională a fost abandonată, dar a fost o alegere evidentă pentru Dominique Haverlan, care a preluat domeniul semnând primul său an de recoltă în 2015. Este evident că, datorită tenacității și răbdării, această exploatație s-a integrat rapid în această prestigioasă denumire. 8 ha situate pe pietri fine amestecate cu nisip negru pe un subsol argilo-pietros.
Soiuri: Merlot (50%), Cabernet Sauvignon (50%)
Producător: Familia Haverlan din Saint-Médard-d'Eyran (33650)
Formate și ambalaje: Sticlă (75cl) - Cutie de 6 - 2018...
...Cépages : Sciaccarellu și Niellucciu (40/60) 15 ani 25 hl/hec
Récolte : manuelle
(10 000 bouteilles)
Vinification : fără sulfite. Vendange parțial eraflată, cuvă inox termoregulată
Mise en cuve și levurare. Fermentație 24 la 28°C. Pigeaj zilnic și remontări la aer. Macerație 4 la 5 săptămâni în funcție de soiuri pentru acest an de recoltă. Decuvaj și presare.
Élevage : 6 luni pe drojdii fine...
...Champania este cel mai prestigios vin spumant din lume, simbol al eleganței și al celebrării. Produs exclusiv în regiunea Champagne din Franța, este elaborat conform unor metode tradiționale riguroase care îi conferă caracterul său unic. Provenind în principal din trei soiuri de struguri — Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Meunier —, champagne se distinge prin bulele sale fine și aromele delicate...
...oferă o frumoasă complexitate aromatică: fructe de pădure mici, nuanțe vanilate și de ciocolată. Crocant, flexibil, cu taninuri fine, gustul este armonios. »
2016 : WINE ENTHUSIAST : 91/100 « Cuvée de excelență a acestei proprietăți, acest vin este un pur merlot. Un vin matur cu note de fructe negre suculente și condimente afumate datorită învechirii în baric. Lăsați acest vin să îmbătrânească pentru...
... ghidează în elaborarea acestui Chardonnay. De la recoltarea strugurilor până la vinificare și maturare, totul este pus în aplicare pentru a vă garanta un vin de calitate care respectă tipicitatea soiului său.
DÉGUSTARE
Robe: galben pal strălucitor cu reflexe aurii.
Nez: fin și intens cu note de citrice și migdale proaspete.
Bouche: amplă, onctuoasă și delicată cu arome fine de fructe cu pulpă albă accentuate de o notă minerală.
Un Chardonnay echilibrat și mătăsos!
...Culoare roșie clară cu reflexe rubinii.
Gourmand, crocant, exprimă note de cireșe și fructe roșii mici (cireșe acrișoare, afine).
Bogat, plin, bine echilibrat cu taninuri fine și topite.
...Istorie: Château Brane-Cantenac este un domeniu situat în podgoriile Bordeaux, pe apelarea Margaux. Proprietate de 75 de hectare, renumită pentru vinurile sale elegante și fine. BriO de Cantenac este al doilea vin al Château Brane-Cantenac, situat în inima apelării Margaux.
Culoare: 29% Cabernet Sauvignon, 62% Merlot, 9% Cabernet Franc
Vinificare: Recoltare manuală
Îmbătrânire: butoaie de...
...Champagne Charpentier Tradition Brut este elegant și fin fructat. Un șampanie cu bule fine care va fi complicea momentelor dumneavoastră deosebite.
Stare: Produs nou
Țară: Franța
Regiunea de producție: Champagne
Denominație: Champagne
Producător: Champagne Charpentier
Alcool: 12°
Conținut: 75cl...
... Franța
Cultură
Ceea ce provine din marile păduri franceze din Allier sunt chipsurile de stejar pe care le cumpărăm. Provenind din păduri certificate, stejarul este exploatat pentru a fabrica butoaie și butoaie care sunt folosite pentru a învechi cele mai bune vinuri. Lemnul, redus la dușumea și suficient rafinat, stocat și uscat timp de mai bine de un an, eliberează cele mai fine taninuri care se...
Descoperiți selecția noastră de vinuri roșii, albe, roze și efervescente divine! Ambiția noastră este de a facilita cooperarea între vinificatorii francezi și cumpărătorii naționali și internaționali. Fondată în 2018, DIXVINS este magazinul dumneavoastră B2B care oferă vânzarea online de vinuri și băuturi spirtoase made in France, destinat restaurantelor, magazinelor de vinuri și distribuitorilor ...
... note dulci de cereale care se îmbină foarte armonios cu o frumoasă rotunjire vanilată, precum și cu note fine picante și lemnoase. Un delicios whisky francez care poate fi savurat atât la aperitiv, cât și ca digestiv și care va încânta atât cunoscătorii, cât și începătorii!
Casa : Fondată în 2013 de Alexandre Sirech și Jean Moueix, compania Les Bienheureux are ambiția de a fi un actor de referință...
...La nas, acest vin dezvoltă arome foarte fine de eucalipt, flori de soc, mandarină și lămâie delicat confiată.
Denominație: Vin de Pays d'Oc Chardonnay
Culoare: Alb
Conținut: 0.75 L
Alcool: 13% Volum
Climat: Mediteranean
Culoare strugure: 100% Chardonnay
Temperatura de servire: 8°...
...Rochie rubinie destul de intensă. Nas profund de fructe roșii și negre, claritate frumoasă. În gură, o structură plăcută, taninuri fine. Evoluția și finalul sunt mai ferme, fără excese,
Domeniu: CHÂTEAU BARDINS
Denominație: PESSAC-LÉOGNAN
Regiune: BORDEAUX
Culoare: Roșu
Struguri: Merlot 50% / Cabernet Sauvignon 25% / Cabernet Franc 25%
Mod de cultură: Conversie bio
Conținut: 75cl
Greutate: 1 kg
An de recoltă: 2015
Caracter: puternic...
CHAMPAGNE JOFFREY este o afacere de familie care datează din 1675, cu Joffrey reprezentând a 14-a generație de viticultori ai familiei. După ce a urmat o formare în BTS viti-oeno și studii de comerț în vinuri și băuturi spirtoase, Joffrey a modernizat afacerea prin organizarea de vizite la cramă și a colecției private de vechi echipamente vitivinicole, precum și prin organizarea de wine tours în 2...
...Densitatea de plantare : 8.500 de plante/hectar.
Tăiere : Guyot.
Vârsta : 70 până la 80 de ani.
Recolta : Manuală.
Randamente : intenționat scăzute, între 35 și 40 hectolitri la hectar, în funcție de an. Struguri mici, foarte concentrați în zahăr.
Vinificare : Vinificare foarte lungă, la rece (între 15 °C și 20 °C).
Îmbătrânire : 20 % din îmbătrânire în butoaie de stejar de 3 până la 5 vinuri. Restul îmbătrânirii în cuvă timp de 6 până la 8 luni pe drojdii fine.
...{"CÉPAGES":"CÉPAGES\n20% Grenache Blanc 20% Ugni Blanc 20% Marsanne 20% Roussane, 20% Clairette\nDegré 13°\n\nVINIFICARE\nRecoltarea mecanică ne permite să culegem strugurii rapid, în prospețimea dimineții, pentru a păstra toate aromele.\nVinificare în cuve de inox la temperaturi scăzute și maturare pe drojdii fine pentru a oferi un corp bogat timp de 10 luni.\n\nDÉGUSTARE\nCuloare galben aurie...
...clasificat ca 4-a creștere
- Le Moulin de Gassac, la originea reputației terroir-ului Aniane din Languedoc.
VARIETĂȚI DE STRUGURI
Cabernet Sauvignon 40 %
Grenache 40 %
Syrah 13 %
Merlot 4 %
Cabernet Franc 3 %
NOTE DE DEGUSTARE
Un nas fin și delicat, arome de fructe roșii coapte, cu cireșe remarcabile. Pe palat, se simt note pronunțate de cacao, cu un final complex pe arome de tutun. Gura este marcată de bogăția sa, taninurile fine și catifelate; un echilibru foarte plăcut și, în special, persistența sa în gură.
...Côtes-de-Bourg
Assemblaj :
Merlot - Cabernet Sauvignon
Potencial de păstrare :
Aproximativ 15 ani
Vinificări :
Recoltare desciorchinată, nestoarsă. Fermentare în cuve de beton.
Între două și trei săptămâni de macerație cu extracție controlată pentru
obținerea unei structuri tanice fine și elegante. Îmbuteliere la sfârșitul fermentației malo-lactice. Îmbătrânire în butoaie timp de 12 luni.
...Ce vin mono-cépage, provenit din cele mai vechi vii ale noastre, se remarcă prin bulele sale fine și ușoare. La nas, este o explozie de arome: note de rășină de pin și miere. Un vin mare, intens și savuros, cu arome de fructe de pasiune și caramel. Acest Champagne vă va surprinde prin caracterul și eleganța sa.
Ideal pentru aperitiv, pentru a însoți peștele, dar și platourile de brânzeturi.
100% chardonnay
BLANC DE BLANCS 100% CHARDONNAY 1ER CRU
Medalie de Aur Gilbert și Gaillard 2014...
...Bine ați venit în Sicilia, o regiune viticolă cu o identitate puternică, care se exprimă prin terroir-urile sale unice și numeroasele soiuri locale.
Pe pantele Etnei, Giovanni Rosso cultivă cu măiestrie Nerello Mascalese. Cuvée-ul său Etna Rosso oferă arome fine și vii. Se regăsesc note de violete, bergamotă, vegetație mediteraneană și piatră umedă, precum și accente de piper alb. În gură, este suculent și delicat. Finalul este atât robust, cât și savuros.
Se recomandă a fi degustat alături de arancini, pui basc sau o ratatouille.
...Cépages : Grenache 95%, Carignan 5%
Age des vignes : 15 ans
Terroir : Argilo-calcaire
Vendange : Machine
Dégustation :
• Robe : Roz foarte pal
• 1er nez : intens, citric (grepfrut) și floral
• 2ieme nez : piersică de vie
• En bouche : proaspăt, elegant, rotund
• Bună caudalie
Accord mets/vins :
• Preparatele cu accente sudice
• Salată, Grătare
Garde : 2 ani
Vinification :
Presare directă. Musturile sunt răcite rapid pentru a păstra aromele. Decantare naturală la rece. Vinificare în cuvă la 16°C pentru o prospețime și o fructuozitate optimă. Îmbătrânire pe drojdii fine până la îmbuteliere.
...Cuvée Rosé se distinge prin corpul și intensitatea sa. Proaspătă și generoasă în note fructate, această cuvée de asamblare însoțește perfect mezelurile fine, carnea de caracter și, în special, deserturile pe bază de fructe roșii sau fructe exotice.
...{"Sol":"Marnă argiloasă calcaroasă","Composition":"Chardonnay 100 %","Vendanges":"Manuale, septembrie","Vieillissement":"60 de luni și mai mult","Dégustation":{"Serving":"Pentru a aprecia complexitatea sa, se servește între 8° C și 10° C.","Description":"Culoare aurie foarte strălucitoare, reflexii verzi. Bule fine și regulate. Delicat, tânăr, un buchet concentrat pe arome florale (spinoasă...
...CEPAGES: Sauvignon 80% Chardonnay 20%
Méthode de vinification: Menținere la temperaturi scăzute pentru a favoriza exprimarea aromelor strugurelui. Îmbătrânire în cuvă timp de 6 luni pe drojii fine.
OEIL: galben pal limpede cu reflexii verzi strălucitoare
NEZ: intensitate de citrice cu arome de flori de acacia
BOUCHE: Atac franc, mijloc de gură moale, unde se regăsesc grepfrutul și lămâia, finalul...
...CHAMPAGNE Claude PERRARD Brut Blanc de Noirs s-a născut dintr-o selecție și un amestec de Pinot Noir.
Veți observa că această cuvée reprezintă echilibrul între putere și prospețime.
Putem contempla culoarea sa galben pai deschis, ușor perlata, care strălucește. De asemenea, este evidențiată de o efervescență frumoasă cu bule fine.
Nasul este complex, cu note de citrice și fructe exotice...
...CEPAGE : Cabernet franc, Grolleau noir.
TERROIR : Argilo-sableux.
VINIFICARE ȘI ÎMBĂTRÂNIRE : Struguri recoltați cu atenție manual în ladite. Vinificare conform metodei tradiționale. Prindere de bule și odihnă pe drojdie timp de 12 luni în pivniță.
APPELLAȚIE : AOP Crémant de Loire.
NOTE DE DEGUSTARE : Bule fine care se ridică deasupra unei robe roz somon. Nas fructat cu note florale. Gust proaspăt, fructat și elegant.
ACORD MÂNCARE/VIN : Aperitive festive, cocktailuri, tartă cu căpșuni.
TEMPERATURA DE SERVIRE : Între 7 și 9°C.
Carton de 6 sticle de 75cl...
...vendanges realizate manual, fermentația se desfășoară în mod tradițional sub controlul temperaturilor, cu remontare dimineața și seara pe toată durata fermentației. Ulterior, acest vin este maturat în butoaie de stejar franțuzesc timp de 12 luni.
Nas Complex. fructe proaspete la prima impresie, apoi se dezvoltă note de zmeură și cacao.
Gust Structurat și complex, taninurile sunt fine și...
...Un Bordeaux alb fructat și rotund, rezultat dintr-un amestec de Sémillon, Sauvignon Blanc și Sauvignon Gris.
Născut pe un terroir limono-argilos, este recoltat la plină maturitate pentru a garanta un buchet de arome.
Vinificat în cuvă inox, un maturare de două luni pe drojdii fine îi conferă suplețea și rotunjimea.
Culoare: Alb
AOC: Bordeaux alb sec
Vii: Terroir limono-argilos
Vinificare: Maturare 2 luni pe drojdii fine
Recompense și medalii: 91-89/100 Wine Enthusiast...