Maltodextrină
Maltodextrina este o pulbere albă obținută prin hidroliza enzimatică a amidonului, provenind în principal din porumb, orez sau grâu. Datorită solubilității sale ridicate, este utilă pentru îmbunătățirea valorii nutriționale a multor produse și poate ajuta, de asemenea, la controlul umidității și la extinderea duratei de valabilitate. Maltodextrina are o durată de valabilitate de 24 de luni, iar Foodcom S.A. oferă Maltodextrină în saci de 25 kg.
Acest aditiv alimentar este utilizat pe scară largă în carne, produse de panificație, produse de patiserie, înghețată, băuturi, iaurturi și sucuri pentru a îmbunătăți textura, a acționa ca emulgator și a crește vâscozitatea. Indicele său glicemic scăzut îl face un ingredient popular în nutriția sportivă și în produsele prietenoase cu diabetul. În nutriția animalelor, Maltodextrina este o sursă de energie rentabilă care îmbunătățește textura, pigmentația și aroma furajelor. De asemenea, crește absorbția nutrienților și eficiența furajării, reduce deshidratarea și simptomele de stres.