...Uleiul esențial de mărar este un lichid incolor până la galben, cu o mobilitate ușoară. Are un parfum caracteristic, proaspăt și condimentat, care amintește de anason și chimen. Este obținut prin distilarea cu aburi a întregii plante de mărar (Anethum graveolens).
Uleiul de mărar este similar cu uleiul din semințe de mărar, dar datorită conținutului mai scăzut de cetone, este mai puțin intens și...
...Mierea aromatică de brad provine din pădurile autohtone din Baden-Württemberg și Bavaria.
Mierea de brad
O varietate de miere cu un gust picant-aromatic, cu arome plăcute și o culoare de obicei brună până la verde-neagră.
Rețete:
Cotlet de miel roz, servit cu sos fin de caise și miere
Ingrediente:
(pentru 2 persoane)
2 cotlete de miel proaspete de câte 120g
puțin uleidemăsline
50g caise uscate
100ml vin roșu sec
1 cățel de usturoi, tocat fin
1/2 ceapă, tocată fin
150g fond de miel (alternativ fond de carne)
2 linguri de miere de brad Wernet
puțin coriandru proaspăt
piper cayenne
sare...
...Balsamul de mâini fără apă conține uleidemăsline și unt de shea din agricultură ecologică controlată, precum și ceară de albine hrănitoare pentru îngrijire de lungă durată și protecție intensă împotriva uscării. Extractul de grapefruit bio oferă balsamului de mâini un parfum fructat și proaspăt.
...Intensiv, fructat, cu aciditate scăzută, vin alb din Piwi Cabernet blanc
Descriere: Intensiv, fructat, cu aciditate scăzută · nouă soi de struguri alb din familia Cabernet. Premiat cu aur la Premiul Internațional PIWI pentru vinuri 2021.
Recomandare culinară: Creveți uriași la cuptor cu uleidemăsline, vârful de vită cu pătrunjel proaspăt și sos verde. Pastrama afumată sau păstrăv la tigaie. Quiche cu legume.
Vinificare: 24 de ore de macerare, presat cu grijă, fermentat spontan în butoi de stejar, maturat 12 luni pe drojdie, fermentație malolactică, îmbuteliat cu doar o filtrare.
...Aroma inconfundabilă și mediteraneană a busuiocului te încântă cu nuanțe florale. Facetele dulci se regăsesc în gustul proaspăt și condimentat, care este completat de o ușoară iuțeală.
O sole mio! Clasicul bucătăriei italiene nu trebuie să lipsească din raftul tău de condimente. O bază grozavă pentru această plantă sunt roșiile, dar și ciabatta prăjită cu uleidemăsline, usturoi, coajă de lămâie și, desigur, busuiocul te teleportază instantaneu în Bella Italia. Se potrivește minunat cu salate, pește, fructe de mare și paste. Basta!
Familia Skarvelis produce uleidemăsline extra virgin, de prima calitate, din culturi proprii în Mani, Grecia. Uleiul demăsline Skarvelis are un parfum fin și proaspăt pronunțat. Combinația de amăreală de migdale și o notă ușor picantă se armonizează ideal cu gustul fructat al măslinelor Koroneiki.