Pudră de Roșii Organică
Origine
Roșia este un fruct care provine din planta de roșii (solanum lycopersicum). În termeni culinari, roșia este considerată o legumă. Roșiile au avut originea în Mesoamerica, unde strămoșii aztecilor și mayașilor cultivau soiuri mici. În 1750, roșiile erau încă fructe galbene, dar după mai multe încrucișări au devenit de culoare roșie.
Nutrienți
Roșiile conțin o cantitate mare de vitamina C, carotenoide, vitaminele B1, B2 și B6. De asemenea, conțin mineralele potasiu, fosfor și magneziu.
Roșia este consumată ca o legumă, atât caldă, cât și rece. Calitățile benefice ale roșiei sunt concentrate prin uscare și procesare în bucăți, granule sau pulbere. Acestea pot fi adăugate la multe preparate.
Aplicații pentru pulberea de roșii uscate:
Ca superaliment
Puteți adăuga pulbere de roșii la sosuri, supe și la smoothie-uri sănătoase (sărate). Ceea ce este grozav la pulberea de roșii este că se amestecă ideal cu o gamă de ierburi mediteraneene, cum ar fi: busuioc, usturoi, oregano, rozmarin...