Orez Negru 1000g Vivio
Orezul negru, după gătire, capătă o nuanță violetă, motiv pentru care este numit și violet. La fel ca orezul brun, care nu este servit, este bogat în fibre, vitamine, în special vitamina E și minerale: fier, zinc, cupru. Orezul negru se gătește mai mult decât celelalte tipuri de orez, între o jumătate de oră și o oră, rămânând întotdeauna ușor crocant. Este adesea folosit pentru a prepara deserturi sănătoase, de exemplu, desertul de orez cu lapte de cocos. Orezul negru este bogat în antioxidanți, care ajută la combaterea radicalilor liberi, protejându-ne astfel împotriva stărilor inflamatorii și a multor boli, și întârziind îmbătrânirea celulară. <strong> Valori nutriționale la 100 g </strong> valoare energetică 1498KJ / 354Kcal - 18% VNR * GRĂSIME 3,2 g - 5%, din care acizi grași saturați 0,8 g - 4% carbohidrați 72 g - 28%, din care zaharuri 0,7 g < 1% proteină 7,7 g - 15% fibră 3,1 g sodiu 0,03 g < 1% * VNR - Valoare nutrițională de referință