Produse pentru alimente (7)

Roveja - Leguma prețioasă a mâncării lente

Roveja - Leguma prețioasă a mâncării lente

The roveja is a small legume similar to the pea, by the roveja colored suit is also resistant to low temperatures, is cultivated in spring and summer and it does not need much water. Roveja is much protein, especially if eaten dried, has a high content of carbohydrates, phosphorus, potassium and very little fat. The manual harvest is definitely the reason for his disappearance, after the arrival of tractors, in the years 50/60 crops such as this are abandoned to their fate. Today is everywhere and only resist was almost abandoned few farmers in the Nerina valley, in particular in Cascia, ARi, maintains and protects an important gastronomic tradition and a unique flavor. In this valley the roveja is sown in March at an altitude of between 600 and 1200 m and is harvested between late July and early August.
Sos cu busuioc și roșii cherry prăjite - Mai bun decât făcut în casă!

Sos cu busuioc și roșii cherry prăjite - Mai bun decât făcut în casă!

La freschezza del basilico fresco e l'aroma dei pomodorini tostati da vita ad un prodotto unico in grado di regalare un' esperienza indimenticabile. Senza addensanti - senza glutine. Tutti iingredienti italiani e naturali.
Năut Organic - Năutul nostru este o leguminoasă bogată în amidon, fibre și proteine.

Năut Organic - Năutul nostru este o leguminoasă bogată în amidon, fibre și proteine.

Combined with whole grains are great for getting a top nutritional diet. Do not underestimate the content of lecithin known for the prevention of high cholesterol.
Șofran - Cuvântul șofran, din arabă “Zaffaran”, înseamnă strălucirea soarelui.

Șofran - Cuvântul șofran, din arabă “Zaffaran”, înseamnă strălucirea soarelui.

The marketing of the product takes place in stigmas by packaging under one trademark that identifies the origin: Saffron of Cascia – Pure Saffron of Umbria. From ‘300 to’ 500 saffron was well known throughout the territory of the Valnerina. At that time, the saffron, used for its therapeutic properties, as a dye and as a flavoring in cooking, was the center of trade of the whole area, so that often substituted for the currency. A Cascia existed one of the most important markets and most of the economic activity of the city was holding on trade of this spice, as it appeared in the Piccolpasso report of 1565.
Linte montană - O leguminoasă bogată în proteine, minerale, vitamine și fără colesterol.

Linte montană - O leguminoasă bogată în proteine, minerale, vitamine și fără colesterol.

Our Organic Lentils is cultivated in Cascia mountain. It is characterized by a small size and a color that varies from grain to grain. Lentils (lens culinaris) is a strongly linked to food Italian gastronomic tradition.
Mazare de iarba - Mazarea de iarba este o plantă erbacee foarte asemănătoare cu năutul.

Mazare de iarba - Mazarea de iarba este o plantă erbacee foarte asemănătoare cu năutul.

Used since the Egyptians, the seed grows even in difficult conditions, It is resistant to drought and low temperatures. Grass pea is rich in iron, protein, starch, calcium, phosphorus and dietary fiber. It is a healthy ingredient and a versatile legume.
Roșii uscate în ulei - Cu ceapă și capere

Roșii uscate în ulei - Cu ceapă și capere

Pomodori italiani essiccati al sole con scalogno e capperi. Il lungo processo produttivo ne esalta i sapori rendendolo un prodotto unico. In olio extravergine di oliva.