...Rădăcinile de păpădie sunt folosite de mii de ani ca aliment și medicament pentru a trata anemia, problemele de piele, tulburările sanguine, depresia, problemele digestive și pentru a stimula apetitul. Întreaga plantă de păpădie este comestibilă, de la rădăcină până la floare.
Rădăcinile de păpădie sunt recoltate toamna, după ofilirea florilor și frunzelor plantei. Acestea sunt săpate, curățate...
...Origine și Istorie a Cassavei
Cassava sau maniocul este rădăcinacomestibilă a Manihot esculenta, un arbust lemnos peren. Cassava este consumată pe scară largă în Africa și America de Sud. Planta își are originea în Brazilia. Toate plantele cultivate în prezent sunt cultivare. Cassava poate crește pe soluri foarte sărace (dar atunci recoltele sunt relativ scăzute) și este, de asemenea, rezistentă...
...Sfecla roșie este cunoscută și sub denumirea de sfeclă roșie. Sfecla roșie este un pigment natural obținut din sfecla roșie comestibilă prin extracție, separare, concentrare și uscare. Componentele principale sunt antocianinele din sfeclă și pigmenții galbeni din sfeclă. Sfecla roșie apare sub formă de lichid roșu-purpurie până la purpurie închisă, bloc, pulbere sau pastă, având un miros peculiar...
... culoarea produsului, se adaugă câteva procente de extract CO2 de morcov.
[Surse Wikipedia]
Morcovul (Daucus carota) este o plantă bienală din familia Apiaceae (fost cunoscută sub numele de umbellifere), cultivată pe scară largă pentru rădăcina sa pivotantă, cărnoasă, comestibilă, de obicei de culoare portocalie, consumată ca legumă. Este o rădăcină bogată în carotenoizi. Morcovul este un tubercul de...