Pentru uz alimentar
N2O alimentar este un protoxid de azot care, după cum se poate intui, este utilizat în industria alimentară și, prin urmare, are calitatea potrivită pentru aceasta. Acest lucru se datorează faptului că această formă de protoxid de azot este purificată și are un nivel de puritate de 99,7%.
Protoxidul de azot alimentar (N2O) este utilizat, printre altele, în încărcătoarele de frișcă. Acest gaz poate fi vândut în încărcătoare de frișcă și introdus în sifonul de frișcă, sau prin intermediul cartușelor de frișcă, la fel de cunoscute. Protoxidul de azot (N2O) se poate amesteca bine cu substanțele grase care sunt puse în sifonul de frișcă pentru a face o mousse, cremă sau frișcă. Pe lângă acest avantaj, avantajul protoxidului de azot (N2O) în industria alimentară este, de asemenea, că protoxidul de azot are proprietăți antibacteriene. Și datorită acestui fapt, frișca rămâne bună timp de până la 10 zile în frigider.