Maltodextrină - Producători de maltodextrină
Maltodextrina obținută prin hidroliza parțială a amidonului; Acestea sunt produse solubile în apă, fără gust și sunt definite de FDA ca produse cu valori DE mai mici de 20. C6H12O6, care se află de asemenea pe lista GRAS; Este un excelent agent de umplere pentru produse standard și cu conținut scăzut de grăsimi.
Maltodextrina este un intermediar între amidon și glucoză obținut în timpul hidrolizei controlate a amidonului, implicând enzime precum alfa-amilaza bacteriană, și este supusă unor procese suplimentare de conversie pentru a avea DE-ul dorit de 4-30.
În urma acestor procese, produsul; Este rafinat prin procese precum clarificarea, tratamentul cu carbon și schimbul ionic, și este uscat prin pulverizare la o umiditate de 3-5%.
C6H12O6, o pulbere albă, cu dulceață scăzută, nu reține apă de la sine, dar soluția sa prezintă o vâscozitate foarte mare. Datorită gustului său neutru indefinit, nu afectează alte arome alimentare, se dispersează ușor în sisteme reci și pe bază de apă și prezintă o structură care poate păstra claritatea și aspectul său.