...Uleiul demăsline este un grăsime lichidă obținută prin presarea măslinelor întregi, fructul Olea europaea, o cultură tradițională de arbori din bazinul mediteranean, și extragereauleiului. Este folosit frecvent în gătit, pentru prăjirea alimentelor sau ca dressing pentru salate.
... pentru prăjit, deși poate rezista la temperaturi ridicate. Uleiul de Argan nerăcit poate fi folosit la fel, dar aduce o notă interesantă de rusticitate rețetelor dumneavoastră.
Uleiul nostru de Argan bio (semințe) are o culoare galben închis până la brună și un miros și gust aromatic de nuci, cu nuanțe fine de prăjire. Uleiul nostru de Argan bio nerăcit are o culoare galbenă (deschisă) și un miros dulceag, rustic, cu un gust care amintește de brânza de capră.
Înainte deextragereauleiuluide Argan, fructele trebuie să fie descojite, semințele să fie sparte, iar miezul să fie extras și uscat.
... sub vechiul sistem de pomi, cultivate cu mai bine de două mii de ani în urmă de greci, amintind de un farmec nostalgic. Extracția uleiuluidemăsline este realizată prin prezența a două linii de procesare la rece și prin utilizarea unui zdrobitor cu șase pietre de moară din granit negru, datorită cărora este posibilă extragerea unui ulei la rece de o calitate excelentă. Măslinele, care au atins...