Produse pentru yerba la potente (3)

Ceai de flori de soc

Ceai de flori de soc

Beneficii: aroma de soc are un efect relaxant și, se presupune, calmează nervii și simptomele depresiei. antibacterian. Este folosit frecvent împotriva răcelilor, bronșitelor, nasului care curge, febrei, durerii de gât și ca emolient pentru vocea răgușită. În unele țări nordice, se spune că vara începe atunci când sucul de soc înflorește și se termină când fructul se coace la sfârșitul lunii august. Aroma fascinantă a sucului de soc înflorit este tipică pentru perioada de vară a anului. Utilizări: Cel mai frecvent, floarea de soc este utilizată pentru ceaiuri și infuzii. Se infuzează 2-3 lingurițe de iarbă uscată în apă clocotită (250 ml) timp de aproximativ 10-12 minute, apoi se filtrează iarba. Ambalaj: 125g, 250g și la vrac
Anis Stea Întreg

Anis Stea Întreg

Avantaje: anasonul stelat provine din China și este cunoscut de peste 3000 de ani. A ajuns în Europa prin marinari și imediat după a început să fie comercializat foarte activ. Anasonul stelat și semințele de anason nu provin din aceeași plantă, dar sunt adesea confundate din cauza nume. Anasonul stelat face parte din familia magnoliei, în timp ce semințele de anason aparțin familiei pătrunjelului. Semințele de anason stelat sunt folosite în bucătărie și au un gust dulce de anason. Utilizări: datorită gustului său dulce, anasonul stelat este în mod obișnuit folosit în gemuri, prăjituri, budinci și siropuri. De asemenea, este utilizat în băuturi, de exemplu pentru aromatizare. Ambalaj: 125g, 250g și vrac.
Paprika Afumată Iute

Paprika Afumată Iute

Beneficii: paprika afumată la cald adaugă un gust profund și bogat tuturor preparatelor. Poate fi folosită în locul paprikii roșii dulci atunci când dorești să adaugi o notă picantă preparatului tău sau în locul fulgilor de ardei iute de Cayenna sau al ardeiului iute. Paprika afumată la cald este produsă ca alte pulberi de paprika din ardei care sunt afumați, uscați și măcinați în pulbere. Acest proces conferă culoarea și aroma. Culoarea poate varia de la un roșu-portocaliu deschis la un roșu închis, iar gustul poate fi orice, de la amar cald la dulce cald. Utilizări: paprika afumată la cald este folosită frecvent în preparate precum gulyás, un tocăniță de carne roșie gătită lent cu legume, ceapă, cartofi și smântână deasupra preparatului ca element final. Este o idee bună să încălzești condimentele cu un strop de ulei de măsline timp de mai puțin de un minut la foc mic pentru a elibera aroma sa naturală. Ambalaj: 125g, 250g și vrac