Pate de ficat de pui
Această rețetă este incredibil de simplă (desigur, cu încărcătoarele de frișcă N2O) și este o masă sărată excelentă pentru persoanele care doresc să savureze ceva delicios, dar nu au mult timp de petrecut în bucătărie. Se prepară în mai puțin de o jumătate de oră și este suficientă pentru aproximativ 8-10 persoane, servită pe biscuiți graham. În plus, poate fi refrigerată până la 4 zile fără a se degrada. De fapt, gazul de oxid de azot din încărcătorul de frișcă îi prelungește durata de viață, așa că încarcă-l înainte de a-l păstra.
Lista de ingrediente
250 de grame de ficat de pui spălat și curățat
2 linguri de unt
1 linguriță de pătrunjel tocat
O jumătate de linguriță de piper
Sare
2 căței de usturoi tocați
100 ml de smântână dublă
23 de biscuiți graham sau triunghiuri de pâine prăjită
Gem de coacăze roșii (opțional)
Capere scurse
Curățați ficatul de pui întreg și păstrați-l. Încălziți o tigaie cu fund plat la foc mediu și adăugați ficatul.