Produse pentru plasture cornean (1)

Cereale

Cereale

Cereale: Grâul este una dintre cele mai cultivate și consumate cereale din lume. Iată o prezentare generală a diferitelor sale forme și utilizări: Cerealele din grâu transformate (fulgi de grâu, tărâțe etc.) și sub formă de boabe întregi sau produse, ceea ce păstrează mai multe fibre și nutrienți. Făina de grâu este obținută prin măcinarea boabelor de grâu. În funcție de nivelul de rafinare, se pot obține: Făină integrală (T150): Conține boabele întregi, bogată în fibre. Făină semi-integrală (T110): Puțin mai puțin bogată în fibre, dar încă nutritivă. Făină albă (T45 sau T55): Mai ușoară și utilizată pentru patiserie, pâine albă și multe preparate culinare. Făina de grâu este foarte versatilă pentru rețetele culinare și patiserie. Aceasta aduce carbohidrați, proteine și uneori fibre.