Produse pentru larg (2)

Fasole mari cu pete negre - SEMINTE ȘI FLAKE CONVENȚIONALE

Fasole mari cu pete negre - SEMINTE ȘI FLAKE CONVENȚIONALE

Oamenii au cultivat și consumat leguminoase de mult timp, așa cum o demonstrează descoperirile arheologice din Mexic și America de Sud. Cultivarea fasolei face parte din cultura și istoria umană. În Egiptul antic, fasolea era venerată nu doar ca aliment, ci și ca simbol. Popularitatea plantei a crescut neîncetat de-a lungul timpului: prin comercianții indieni, a fost introdusă în părți din America de Sud și Centrală potrivite pentru cultivare, de unde a ajuns în Africa și mai târziu în Asia, care are, de asemenea, o lungă istorie a consumului de fasole. Astăzi, India și China se numără printre cele mai mari țări producătoare de fasole. Planta a ajuns în Ungaria în secolul al XVI-lea și popularitatea sa nu a fost niciodată întreruptă. Fasolea de salată purpurie este o alegere deosebit de populară, îndrăgită atât de tineri, cât și de vârstnici. Leguminoasele, inclusiv fasolea, sunt de asemenea foarte nutritive: conțin proteine, carbohidrați și grăsimi. De asemenea, au multiple proprietăți vindecătoare.
Fasole mari albe - SEMINTE ȘI FLAKE CONVENȚIONALE

Fasole mari albe - SEMINTE ȘI FLAKE CONVENȚIONALE

Există multe argumente și rezultate despre efectele pozitive ale fasolei asupra corpului uman și în favoarea consumului acesteia. Cercetările au descoperit că cei care consumă mai multe legume leguminoase sunt mai puțin expuși riscului de boli de inimă - acest lucru poate fi legat de fitocemicalele găsite în fasole, printre altele. Experții în nutriție recomandă consumul de leguminoase cât mai des posibil, deoarece, pe lângă faptul că sunt delicioase, sănătoase și "fac" multe pentru noi, ele conțin, de asemenea, o gamă largă de substanțe naturale care protejează împotriva cancerului. Fasolea ne oferă fibre solubile în apă, precum și saponine și fitosteroli, care ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge. Cercetările au stabilit că consumul a 10 grame de fibre solubile în apă pe zi (aproximativ 200-250 de grame de fasole conțin această cantitate) poate reduce nivelul de colesterol LDL din sânge cu până la 10 procente comparativ cu valoarea de bază. Fasolea albă pentru salată este unul dintre cele mai populare și cunoscute tipuri de fasole.