Fasole mari cu pete negre - SEMINTE ȘI FLAKE CONVENȚIONALE
Oamenii au cultivat și consumat leguminoase de mult timp, așa cum o demonstrează descoperirile arheologice din Mexic și America de Sud. Cultivarea fasolei face parte din cultura și istoria umană. În Egiptul antic, fasolea era venerată nu doar ca aliment, ci și ca simbol. Popularitatea plantei a crescut neîncetat de-a lungul timpului: prin comercianții indieni, a fost introdusă în părți din America de Sud și Centrală potrivite pentru cultivare, de unde a ajuns în Africa și mai târziu în Asia, care are, de asemenea, o lungă istorie a consumului de fasole. Astăzi, India și China se numără printre cele mai mari țări producătoare de fasole. Planta a ajuns în Ungaria în secolul al XVI-lea și popularitatea sa nu a fost niciodată întreruptă. Fasolea de salată purpurie este o alegere deosebit de populară, îndrăgită atât de tineri, cât și de vârstnici.
Leguminoasele, inclusiv fasolea, sunt de asemenea foarte nutritive: conțin proteine, carbohidrați și grăsimi. De asemenea, au multiple proprietăți vindecătoare.