Busuioc
Frunzele de busuioc uscat au un parfum plăcut,
dulce și cald și un gust ușor picant. Busuiocul este o
plantă din familia mentei. Unele persoane îl folosesc
pentru răceli, dureri de cap, retenție de apă și
probleme renale. În fitoterapie, ceaiul de busuioc este folosit
de mamele care alăptează pentru a stimula laptele matern și
a crește circulația sanguină. În anumite culturi, frunzele de busuioc reduc mâncărimile și umflăturile cauzate de insecte.
: Busuiocul uscat este folosit pentru a aromatiza diferite
tipuri de carne, pește, salate și sosuri. Ceaiul de busuioc
uscat este utilizat frecvent ca infuzie stimulatoare. Puneți 2
lingurițe de busuioc uscat la o cană (250 ml) cu apă
bouilantă și acoperiți timp de 4 până la 8 minute, în funcție de gust. Este folosit ca bază pentru pesto și adaugă o aromă
distinctivă salatelor, pastelor, pizzei și altor preparate.
Ambalare: 250g, 500g și vrac