Alune Prăjite Decojite
Le gustose nuci de alune decojite și prăjite le recunoști imediat după aroma lor delicioasă. Există cu adevărat multe varietăți și acestea diferă prin forma lor particulară, care poate fi rotundă sau alungită.
Toate alunele au, însă, un numitor comun: sunt delicioase și sunt adevărate vedete în bucătărie, fiind perfecte atât în preparatele dulci, cât și în cele sărate.
Le poți adăuga în cereale, salate, sosuri, budinci sau le poți folosi pentru a conferi crocănțeală și gust preparatelor principale, fie că sunt din pește sau carne. În plus, sunt cu adevărat valoroase în patiserie și înghețată, deoarece constituie un ingredient de bază pentru numeroase creații, cum ar fi cremele, înghețatele și torturile.
Alunele decojite și prăjite, pe lângă faptul că sunt delicioase și irezistibile, sunt și benefice pentru organismul nostru: sunt bogate în vitamina E, un antioxidant util pentru prevenirea unor tipuri de cancer și sunt o sursă excelentă de fosfor, potasiu, calciu și proteine.