Ulei de măsline extravirgin - Ulei de măsline extravirgin
SPECIFICAȚIA ULEIULUI DE MĂSLINE
Nivel de aciditate: < 1,0
Valoare de peroxid: < 15 meq o /Kg
Compoziția acizilor grași
Acid Miristic (C14:0): < 0,05
Acid palmitic (C16:0): 7,5 - 20
Acid palmitoleic (C16:1): 0,3 - 3,5
Acid margarinic (C17:0): < 0,3
Acid margaroleic (C17:1): < 0,3
Acid stearic (C18:0): 0,5 - 5,0
Acid oleic (C18:1): 55 - 83
Acid linoleic (C18:2): 3,5 - 21
Acid linolenic (C18:3): < 1,0
Acid arachidic (C20:0): < 0,6
Acid gadoleic (C20:1): < 0,4
Acid behenic (C22:0): < 0,4
Acid lignoceric (C24:0): < 0,2
Steroli
Colesterol: < 0,5
Brassicasterol: < 0,1
Campesterol: < 4,0
Stigmasterol: < 0,5
Beta sitosterol: > 93,0
Delta 7-Stigmastenol: < 0,5
GAMĂ DE METODE DE TESTARE
Densitate specifică la 25° NGD 18 0909-0.920
Indice de refracție la 25° NGD 31 1,467-1,471
Indice de iod (Wijs) NGD 32 78-90
Indice de saponificare (în oleat de sodiu – mg/kg) NGD 8 10 max.
Aciditate (în acid oleic %) NGD 10 0,5 max.